EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Турция очаква активизиране на преговорите с ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция очаква активизиране на преговорите с ЕС

mail15:40 | 25.06.2009прегледи 806 коментарикоментари 0


mosque1Турция се надява да отвори глава Данъчна политика в предприсъединителните преговори с Европейския съюз до 30 юни, когато приключва чешкото председателство на съюза, заяви днес в Брюксел турският държавен министър по европейските въпроси и главен преговарящ на страната с ЕС Егемен Багъш, предаде БТА.
Турция има също пълна готовност да отвори и глава Околна среда, добави министърът на среща с журналисти, организирана от близкия до европейската тематика Център за европейска политика. Той потвърди, че по-късно днес в Брюксел пристига
турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, който ще се срещне с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. Очаква се по време на разговора им да стане дума за развитието на предприсъединителните преговори между Европейския съюз и Турция, в които напоследък се наблюдава застой.
Егемен Багъш отправи критика срещу политиците в Европейския съюз, без да посочва конкретни имена, които издигат пречки пред процеса на преговори за приемането на Турция в съюза.
Присъединяването на Турция ще е положителен сигнал не само към 70 милиона турци, а и към повече от 3 милиарда мюсюлмани, които имат чувство, че са изолирани от Европа. Същевременно в страни от Европейския съюз живеят над 6 милиона турски граждани и издигането на пречки пред предприсъединителния процес създава
проблеми не само в Турция, а и в тези страни, каза той.
Присъединяването на Турция към Европейския съюз, която се кандидатира за членство още през 1959 г., остава кауза, подкрепяна от всички политически сили в страната, изтъкна министър Егемен Багъш, припомня БТА.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg