EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕП през новата седмица

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕП през новата седмица

mail08:02 | 28.01.2020прегледи 1570 коментарикоментари 0


Брекзит. Европейският парламент ще гласува Споразумението за оттегляне на Обединеното кралство на пленарно заседание в сряда от 18:00 часа. За да влезе в сила, споразумението трябва да бъде одобрено от членовете на ЕП с обикновено мнозинство от подадените гласове. (сряда, 29 януари)

Работна програма на Комисията за 2020 г. Председателят на Комисията Урсула фон дер Лайен, в присъствието на колегиума на комисарите, ще представи работната програма на ЕК за тази година и след това ще я обсъди с евродепутатите. (четвъртък, 30 януари)

Международен ден за възпоменание на жертвите на Холокоста. Парламентът ще отбележи 75-ата годишнина от освобождението на концентрационния лагер Аушвиц с церемония в памет на всички жертви на Холокоста. По време на церемонията в сряда към евродепутатите ще се обърне италианския пожизнен сенатор Лилиана Сегре, оцеляла от Аушвиц. (сряда, 29 януари)

Общи зарядни устройства. Евродепутатите ще гласуват резолюция, с която призовават за единен стандарт за зарядните устройства за мобилните телефони и други преносими устройства и за намаляване на електронните отпадъци. Според изчисленията старите зарядни устройства генерират повече от 51 000 тона електронни отпадъци годишно. (четвъртък, 30 януари)

Миграция. Спешната хуманитарна ситуация на някои гръцки острови, и особено положението на децата, ще бъде обсъдена с Комисията и Съвета. Евродепутатите могат да поискат спешни мерки, за да се гарантира, че засегнатите са защитени, преместени и им е предложено де се съберат със семействата си. (сряда, 29 януари)

Разлика в заплащането между жените и мъжете. В отговор на обявените от Комисията предложения за премахване на разликата в заплащането на жените и мъжете, включително правно обвързващи мерки за прозрачност на заплащането, евродепутатите ще гласуват резолюция по въпроса. (четвъртък, 30 януари)

Западни Балкани. Председателите на парламентите на Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Северна Македония и Сърбия, както и председателят на хърватския парламент ще се срещнат, за да обсъдят европейските перспективи на Западните Балкани. Срещата на върха се организира под патронажа на президента Сасоли, в сътрудничество с комисията по външни работи и делегацията за връзки със Западните Балкани. (вторник, 28 януари)
 
Преразпределение на местата в ЕП. От 1 февруари броят и разпределението на местата в Парламента се променят след излизането на Обединеното кралство от ЕС. От 73-те места на Обединеното кралство 27 ще бъдат преразпределени в други страни, а останалите 46 ще бъдат запазени за бъдещи разширявания на ЕС.
 
Председателски съвет. Председателят на ЕП Давид Сасоли свиква извънреден председателски съвет във вторник от 11 ч. (българско време), на който председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен ще представи работната програма на Комисията пред ръководителите на политическите групи в ЕП. (вторник, 28 януари)

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg