EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Електрическите коли набират скорост към масовия пазар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Електрическите коли набират скорост към масовия пазар

mail17:30 | 16.11.2010прегледи 914 коментарикоментари 0


Автомобилните компании обръщат внимание на все повече предизвикателства пред производството на електрически коли, сред които са промяна на инфраструктурата за презареждане и сигурността на водачите, при очакваното масово пускане на подобни модели по пътищата през следващите години, споделят автомобилни директори пред Reuters.
При все по- затягащи се условия за намаляване на вредните емисии, автомобилните компании се насочват към изцяло електрически и хибридни технологии за редуцирането им.
По думите на Тиери Коскас, програмен директор на Renault по електрическото бъдеще на компанията, електрическите автомобили ще бъдат 5 % от световния пазар на коли през 2016 г.
Коскас повтори дългосрочната прогноза на изпълнителния директор на френската компания Карлос Госн, според който до 2020 г. една от десет нови коли ще бъде електрическа.
Renault, съвместно с японския си партньор Nissan Motor Co Ltd., инвестират агресивно в електрически автомобили. Двете компании планират инвестиции за над 4 млрд. евро в такива модели.
Останалите производители не са толкова оптимистично настроени. Вицепрезидентът на Hyundai Motor Europe - Алън Ръшфорт, коментира, че в десетгодишна перспектива на европейския пазар електрическите коли ще имат дял в едноцифрени измерения.
По думите на Тиери Коскас едно от ограниченията е степента на усвояване на електрическите автомобили или колко бързо хората ще свикнат с новите технологии. „Това е нещо, което се наблюдава и в много други индустрии - когато представяте CD, DVD, Blu-ray и т.н., винаги има хора, които веднага приемат новата технология и такива, които изчакват,” подчертава Коскас.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158