EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1 млн. ел.автомобили произвежда Германия до 2020

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1 млн. ел.автомобили произвежда Германия до 2020

mail15:41 | 03.05.2010прегледи 2208 коментарикоментари 0


Германският канцлер Ангела Меркел и 400 ръководители на водещи автомобилостроители и енергийни компании в страната се събраха днес в Берлин, за да поставят началото на нова инициатива за производство на електрически автомобили, предадоха Франс прес и  Асошиейтед прес.
Националната платформа за електрическа мобилност, чието начало бе поставено днес, предвижда да бъдат произведени 1 милион електрически автомобила през следващите десет години.
Меркел изтъкна, че е необходима по-голяма независимост от природните ресурси и подкрепи устойчивите технологии, които ще помогнат да се ограничи ефекта от климатичните промени.
На днешната среща бяха създадени седем работни групи, например за двигателите и инфраструктурите за презареждане.
"Необходими са ни стандарти и норми", подчерта канцлерът на Германия, цитирана от АФП.
Трета група ще се занимава с квалификацията на кадри, при положение, че Германия се нуждае от 25 000 инженери, отбелязва АФП.
Изпълнителният директор на автомобилната компания BMW Норберт Райтхофер изтъкна, че Германия е на добри позиции да се превърне в технологичен лидер на този пазар. "За да стане това трябва политическите и промишлените ръководители да теглят в една посока", отбеляза той, цитиран от АП.
Германското правителство е отпуснало 500 милиона евро за субсидиране и разработка на електрически автомобили като част от програмата за възстановяване на икономиката, приета миналата година в разгара на кризата.
Но докато електрическите коли струват доста по-скъпо от класическите, германското правителство не е предвидило премии за закупуването им, за разлика от страни като Китай, Съединените щати, Франция, Италия, Испания и Япония, посочва АФП. 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg