EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Елвира Набиулина начело на Банк России

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Елвира Набиулина начело на Банк России

mail07:30 | 04.04.2013прегледи 445 коментарикоментари 0


Комитетът по финансовия пазар на Държавната дума  препоръча на долната камара на руския парламент да назначи Елвира Набиулина за председател на Руската централна банка (РЦБ) от 24 юни 2013 г. и на същата дата да прекрати правомощията на сегашния ръководител на институцията Сергей Игнатиев, предаде ИТАР-ТАСС. Държавната дума (долната камара) ще разгледа проекта за постановление за назначаването на Набиулина на 9 април. Кандидатурата на Набиулина бе внесена от президента Владимир Путин, който е подкрепил молбата й Игнатиев да остане на работа в системата на централната банка на длъжността съветник на председателя. Няколко години Набиулина бе министър на икономическото развитие, а от май 2012 година стана помощник на президента на Русия. Игнатиев е на поста председател на РЦБ от 20 март 2002 година. За последен път Държавната дума удължи пълномощията му за четири години на 24 юни 2009 година, припомня ИТАР-ТАСС.

Въпросът за прехвърляне на отговорността за икономическия растеж върху Руската централна банка (РЦБ) изисква подробно обсъждане, заяви веднага след номинацията си Елвира Набиулина, цитирана от ИТАР-ТАСС. Набиулина припомни, че в Държавната дума (долната камара на руския парламент) е внесен законопроект за финансов "мегарегулатор". Поради тази причина функциите на централната банка "ще се усъвършенстват, ще се променят предвид факта, че се обсъжда създаване на мегарегулатор", отбеляза тя. "Още повече, че основните задачи на РЦБ сега са определени и
ние ще работим според тези основни задачи", каза Набиулина.

Елвира Набиулина е родена през 1963 година в град Уфа.Завършва Московския държавен университет, Факултет по икономика. Преди да бъде номинирана за шеф на Банк России тя работи в различни сфери на бизнеса и държавната администрация.


Тагове: Русия, банка
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg