EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Експанзия на "Газпром" в Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Експанзия на "Газпром" в Румъния

mail13:00 | 12.03.2014прегледи 1397 коментарикоментари 0


Петролната компания НИС Петрол, сръбско подразделение на руския гигант "Газпром Нефт", иска да увеличи присъствието си на румънския пазар за дистрибуция на горива чрез удвояване на бензиностанциите до края на годината и постигане на 10-процентов дял от пазара след 2015 г., пише в. "Путеря".
Компанията анализира всяка възможност за постигане на тази цел, включително закупуване на вече съществуващи бензиностанции. НИС Петрол е предложила на компания Петром, която има най-голям дял на местния пазар, както и на други  компании в сектора, да купи техни бензиностанции, пише вестникът.
НИС Петрол Румъния ще разполага с 30 бензиностанции тази година вследствие на инвестиция от 20 милиона евро. Всички бензиностанции на компанията в Румъния работят под марката Газпром. Приоритетна за НИС Петрол е западната част на страната, заради близостта с тяхната рафинерия Панчево, но цел на компанията е да се превърне в играч на национално равнище, заяви Илияна Сорина Бълцату, заместник-директор на НИС Петрол Румъния.
За да контролира 10 процента от пазара в Румъния, компанията трябва да притежава около 120 бензиностанции, отбелязва "Путеря".
Генералният директор на НИС Петрол Вадим Смирнов съобщи, че се обмисля идеята за изграждане на директна тръба между рафинерията в Панчево и платформата Солвентул в Тимишоара и се търси място за изграждане на депо за горива.  НИС Петрол също така притежава шест петролни периметъра за проучвания в западната част на Румъния. Четири от тях са в сътрудничество с канадците от East West Petroleum, един - в партньорство с Moesia Oil and Gas, а шестият - с Zeta Petroleum. На румънския пазар НИС Петрол се конкурира с OMV Petrom, Rompetrol (Казахстан), LukOil (Русия), MOL (Унгария) и ENI (Италия).

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1969