EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Еколози срещу синдикални манипулации с „Брикел”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еколози срещу синдикални манипулации с „Брикел”

mail17:45 | 20.10.2010прегледи 1020 коментарикоментари 0


Остро несъгласие с натиска върху правителството, оказван от синдикатите и местната власт в община Гълъбово, който цели да не се спазват екологичните норми и законодателство на България и Европейския съюз заради фирмата „Брикел” изразява Коалицията „За да остане природа в България”.
От коалицията напомнят, че собственикът на „Брикел” предпочете да не спазва европейските ограничения за изхвърляни вредни емисии и да не инвестира в пречистващи съоръжения, а направо да затвори предприятието след изтичането на гратисния период.
Като коалиция от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България” отхвърля предложенията на протестиращите от „Брикел” да се предостави незаконна държавна помощ от над 100 млн. лева от държавния бюджет за осигуряване на квоти за парникови газове. Това е неспазване на европейските директиви и ще доведе до глоби от Европейския съюз. И всичко това, за да се осигури бизнеса на офшорната фирма, регистрирана в Лихтенщайн, която е собственик на „Брикел”.
От 1 януари 2007 г., когато България стана пълноправен член на ЕС, изминаха над 1300 дни, в които всеки, който е желаел да защити интересите на членовете или съгражданите си, е трябвало да прочете законите и европейските директиви и да действа в съгласие с тях. Непознаването на законите не може да оневинява бездействието на местната власт, която е длъжна да ги прилага, както и на синдикатите, които разполагат с множество законови инструменти, чрез които да защитават правата на работниците.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg