EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

ЕК: Огромен, невероятен напредък на България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК: Огромен, невероятен напредък на България

mail16:20 | 25.01.2017прегледи 715 коментарикоментари 0


Отчитаме огромен, невероятен и впечатляващ напредък на България през последните 10 години. Това заяви заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс пред български журналисти по повод поредния доклад по механизма за сътрудничество и проверка.
Почти сме постигнали целите, добави той. Твърдо съм уверен, че може и трябва препоръките, представени днес, да бъдат изпълнени до края на мандата на ЕК през 2019 г., това може да се случи и по-рано, отбеляза Тимерманс. Ако темпото на работа от последните години се запази, възможно е да постигнем целта за отмяна на механизма до 2019 година. Това може да стане и по-рано, когато необходимата работа бъде свършена, посочи зам.-председателят.
Ще продължим да работим в тясно сътрудничество с България за постигането на резултати. Убеден съм, че можем да го направим, оптимист съм, защото българското правителство се справи възхитително в последните години. Ако продължим със същата скорост, можем да приключим в близките години. Докладите не са наказание, а израз на сътрудничество, на чиято основа можем да постигнем набелязаните цели. Постиженията досега са забележителни, а това, че България междувременно поема председателството на Съвета на ЕС, не води до противоречие, коментира Тимерманс./БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4258