EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Долната камара на Конгреса в САЩ в атака срещу Обама

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Долната камара на Конгреса в САЩ в атака срещу Обама

mail10:30 | 20.01.2011прегледи 529 коментарикоментари 0


Камарата на представителите на американския Конгрес прие законопроект за отмяна на здравната реформа, която се превърна в основното вътрешнополитическо постижение на президента на САЩ Барак Обама през първите две години от мандата му, предадоха ДПА и Ройтерс.
Предложението беше подкрепено от 245 депутати, а 189 гласуваха против. То обаче има по-скоро символичен характер и няма почти никакъв шанс за успех. Законопроектът почти сигурно ще бъде отхвърлен от Сената, където демократите имат мнозинство.
Но дори той да бъде приет в горната камара на Конгреса, Обама се е зарекъл, че ще наложи вето върху всеки опит за отмяна на здравната реформа.
Гласуването на законопроекта беше изпълнение на обещание, дадено от републиканците, които спечелиха мнозинство в Камарата на представителите след изборите за Конгрес през ноември.
Дебатите за здравната реформа със сигурност ще продължат и след гласуването в долната камара на Конгреса. Републиканците се заканват, че ще положат усилия да спрат финансирането и че ще търсят още начини да попречат на изпълнението на реформата.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg