EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Барак Обама обмисля нов данък за банките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Барак Обама обмисля нов данък за банките

mail17:20 | 12.01.2010прегледи 690 коментарикоментари 0


Американският президент Барак Обама смята да предложи въвеждането на нов данък върху дейността на банките, съобщава агенция Bloomberg, позовавайки се на информация от представител от администрацията на президента.
По думите на неназован източник на изданието се обмисля дали данъкът да бъде заложен в проектобюджета, чието обсъждане ще се състои през февруари.
Предполага се, че с помощта на такъв данък президентската администрация ще изпълни задачата си да намали бюджетния дефицит на два пъти.
В резултат на приложените антикризисни мерки, които включваха и спасяване на банковия сектор, дефицитът по държавния бюджет на САЩ достигна астрономическата сума от   $1,4 трлн. през изминалата година.
Предположенията на Белия дом са, че с въвеждането на допълнителен данък на банките ще бъде намалено негативното отношение към тях от обществото заради високите бонуси, изплащани на топ-мениджърите.
Един от възможните варианти е да бъдат обложени с данък банковите облигации, които според редица чиновници са показателни за степента на рискованите операции, които банката извършва.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162