EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Договорен общ подход за средствата за рибарство

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Договорен общ подход за средствата за рибарство

mail12:15 | 18.07.2013прегледи 446 коментарикоментари 0


Общ подход за регламент за разпределяне на средствата от Европейския фонд за морско дело и рибарство бе договорен на заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство в Брюксел, съобщи зам.-министър д-р инж. Валентина Маринова, цитирана от МЗХ. Предстои разглеждането му в Европейския парламент. Критериите, според които ще бъдат разпределяни средствата от Европейския фонд за морско дело и рибарство, са: равнище на заетост в секторите на рибарството и морската и сладководната аквакултура, включително заетостта в свързания с тях сектор на преработване, равнището на производство в секторите на рибарството и морската и сладководната аквакултура, включително свързаният с тях сектор на преработване, и делът на дребномащабния крайбрежен риболовен флот спрямо риболовния флот.

През февруари беше приет бюджетът на Европейския фонд за морско дело и рибарство, който е размер на около 6,4 млрд.евро.
На последното заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство в Брюксел от 15 юли 2013 г. бе обсъден и въпросът за запасите на Черно море и възможностите за използването на научния потенциал на ЕС за подобряване на запасите. „Трябва да насочим вниманието към препоръките на учените за разработване на международни многогодишни планове за запасите и определяне на общите допустими улови (ОДУ) в рамките на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море заедно със сътрудничещите страни”, посочи зам.-министърът. По време на заседанието бе подчертана важността на здравето на пчелите, тъй като те са ранен показател за неблагоприятните последици от загубата на биологичното разнообразие и замърсяването. Дискутиран бе и проблемът със загубата и изхвърлянето на храна. България подкрепи искането на Унгария ЕК да подготви подробен анализ на ситуацията в Съюза и да предложи препоръки за намаляване на изхвърлянето на хранителни продукти.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg