EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Добруджа" на туристическа борса в Лондон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Добруджа" на туристическа борса в Лондон

mail15:00 | 06.11.2013прегледи 811 коментарикоментари 0


Петнайсет нови туристически маршрута с логото "Пъстрото лице на Добруджа" са представени на международната туристическа борса - World Travel Market - в Лондон от 4 до 7 ноември, съобщи заместник-кметът на Добрич по икономическо развитие и европейски фондове Надежда Петкова,цитирана от БТА.
Туровете, в които са включени повече от 30 природни, исторически, културни забележителности, ще бъдат популяризирани и на предстоящи туристически форуми в Берлин, Букурещ и София. Новият туристически продукт "Пъстрото лице на Добруджа" е подготвен с ресурс от 486 000 лева от оперативната програма "Регионално развитие".
Храмът на Кибела, архитектурно-парковият комплекс "Двореца" и Ботаническата градина в Балчик, историческият нос Калиакра, подводните пещери край село Камен бряг, заливът на птиците "Тауклиман", живописното ждрело на Суходолието са сред атракциите, които трябва да привлекат повече туристи през новия сезон.
Нов маршрут ще популяризира сред българи и чужденци литературното наследство на Йордан Йовков. Каралезката чешма в село Стефан Караджа, описана от писателя, къщата-музей "Йордан Йовков" и домът-паметник на класика в Добрич са част от литературните знаци. Сред най-любопитните дестинации е "Добруджа - дом на всички религии" с посещение на текето на алевийския светец Акязълъ баба и неговия християнски двойник Свети Атанас край село Оброчище.  Около 120 туристически пакета от "Пъстрото лице на Добруджа" вече са разпратени на чуждестранни туроператори, каза Петкова. По думите й плакати ще рекламират новия продукт и на летища, а по БНТ ще бъде пуснат клип. Четирите общини партньори - Добрич, Добричка, Балчик и Каварна, днес и утре представят новите турове пред близо 20 туроператори на форум в областния град.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg