EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

До 2 млн. евро за зелени инвестиции от ББР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

До 2 млн. евро за зелени инвестиции от ББР

mail14:11 | 23.10.2023прегледи 496 коментарикоментари 0


Българската банка за развитие (ББР) стартира нова програма за финансиране на зелени инвестиции на микро, малки и средни предприятия в подкрепа на растежа и екологичния преход на икономиката в страната. 

Държавната банка ще отпуска на бизнеса дългосрочни заеми в размер до 2 млн. евро с максимален срок на изплащане до 12 години. Финансирането ще ползва гаранции от Европейския инвестиционен фонд по направление „Устойчивост“ на програма InvestEU и ще се предоставя от ББР при по-добри ценови условия поради споделянето на риска с ЕИФ.

Средствата са насочени към компании, инвестиращи в производството на енергия от възобновяеми източници, подобряване на екологичната и енергийната ефективност на сгради, закупуване на транспортни средства с нулеви емисии, преход към кръгова икономика, социална достъпност, както и зелени проекти в селското стопанство. 

Фирмите могат да кандидатстват за инвестиционни и оборотни кредити, включително и за гаранции за добро изпълнение. 

Програма InvestEU предоставя ключово дългосрочно финансиране в подкрепа на устойчивото възстановяване на ЕС. Тя спомага за мобилизирането на частни инвестиции за приоритети като Европейския зелен пакт и цифровия преход. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158