EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ДКЕВР прати ЕРП-тата в прокуратурата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ДКЕВР прати ЕРП-тата в прокуратурата

mail13:00 | 01.09.2010прегледи 801 коментарикоментари 0


Докладите от проверките на електроразпределителните дружества ЧЕЗ, Е.ОН и EVN, които извърши ДКЕВР, вече са изпратени в прокуратурата. Това съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев, цитиран от информационна агенция Кросс. Той допълни, че до една - две седмици ДКЕВР ще подготви наказателни постановления за ЧЕЗ, Е.ОН и EVN заради откритите нарушения при възлагането на външни услуги между дъщерните дружества в трите компании. „Нашите доклади по регулаторния одит са предоставени в прокуратурата. Първо са нарушени основни принципи за минимизиране на разходите, т.е. този подход води до повишаване на разходите. Знаете, че всички разходи, които се правят от такива компании, се покриват в крайна сметка от потребителите," коментира председателят на прокуратурата.
Ще бъдат извършени проверки и на мрежата на ЧЕЗ и Е.ОН, съобщи още Семерджиев и допълни, че на практика това ще бъде продължение на проверките по повод авариите със съоръжения на EVN по Черноморието.
По повод възникналите преди дни аварии с електрозахранването в някои квартали в столицата, Семерджиев заяви, че „в много от случаите се касае до ситуации за кражба, например на съоръжения на ЧЕЗ или на други компании, които предизвикват и по-продължителни прекъсвания, докато се отстранят авариите. Разбира се, това не оправдава компаниите, защото те са длъжни да осигурят съответната охрана на своите съоръжения, за да не се случва това. Те имат достатъчно средства за това и могат да се справят".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg