EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Десетки разкрити работни места по програми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Десетки разкрити работни места по програми

mail15:34 | 03.10.2016прегледи 781 коментарикоментари 0


Във Видинска област ще бъдат разкрити 125 временни работни места в публичния сектор по Регионална програма за заетост и обучение, съобщава областна администрация. За безработните лица ще бъде осигурена заетост в 71 обекта в 31 населени места. Те ще бъдат назначени за период от пет месеца и половина, по време на който ще се грижат за поддържането и опазването на държавни и общински сгради, социални, културни и туристически обекти, пътища, улици и паркове.

Работодатели са обявили близо 60 работни места за младежи до 29 години на състоялата се младежка трудова борса във Враца, съобщи дирекцията "Бюро по труда" в града. Предлаганите работни места са за монтажници на електронни елементи и на дограма, шофьори, продавач-консултанти, заварчици, шлосери, фризьори и други. За поредна година представители на Военното окръжие във Враца представиха и възможностите за кадрова военна служба в Сухопътните войски.

Регистрираните безработни до 29-годишна възраст от общините Враца и Криводол са 410 в края на август. От тях 59 на сто нямат специалност, а почти 40 на сто са с основно или по-ниско образование.

По Регионалната програма за заетост на Община Свищов ще бъдат наети 7 безработни лица на пълен работен ден, съобщи местната администрация. Заявените позиции са за общ работник, поддръжка и почистване на паркове и събиране на отпадъци за срок от 5 месеца. Те ще могат да започнат работа от 1 ноември 2016 година, а програмата ще продължи до 31 март 2017 година. Финансовите средства са осигурени от Държавния бюджет и са на обща стойност 17 467 лв. Целева група са трайно безработни и хора, навършили 50 години.

Според одобрената регионална програма за заетост и обучение в петте общини на Ямболска област ще бъдат разкрити 78 работни места за трайно безработни, съобщи комисията по заетост към Областния съвет за развитие.

В община Ямбол новите работни места ще бъдат 20, в община Стралджа - 15, Елхово - 18, Тунджа - 16, в Болярово работа ще започнат 9 безработни. Размерът на средствата, осигурени от държавата, за финансиране на програмата е 193 535 лева.

Регионалните програми осигуряват субсидирана заетост за срок до 6 месеца на пълно или непълно работно време. Трудовото възнаграждение е 420 лева при пълен работен ден. Наетите работят в областта на комунално-битовото обслужване и благоустройството, поддържането и защитата на общинската собственост и опазването на околната среда.

 

В бюрото по труда в Добрич към края на септември работодателите са обявили 215 свободни позиции, като сред висшистите най-много се търсят лекари, учители, счетоводители. Консервна фабрика търси близо 100 работници със средно образование. Свободни места в бюрото има и за шофьори, шивачи, работници в обувното производство и други.

Равнището на безработицата в Добрич спадна до 3.4 на сто, като към края на август регистрираните хора без препитание са 1509, съобщи директорът на бюрото по труда в областния град Васил Сивков. Безработните в Добрич през август миналата година са били 2056, сочи сравнението.

В областта безработицата също бележи спад - до 6.9 на сто при 7.2 на сто за юли.

 

Нови 24 работни места ще бъдат разкрити в Габровска област по регионалната програма за заетост и обучение. Средствата, определени за финансиране на програмата, са в размер на 47 385 лева. Те са насочени към безработни младежи до 29 години, които не учат и не работят, към безработни над 50-годишна възраст, както и към безработни с ниско образование или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация.

Община Габрово е заявила 18 058 лева, с които през следващите шест месеца ще се осигури работа на 7 души на 8-часов и на 6-часов работен ден. Община Дряново кандидатства за 8 души на 4-часов работен ден, а сумата е 12 040 лева, община Севлиево - за 4-ма на пълен работен ден и на 4-часов работен ден с искан финансов ресурс 9201 лева, община Трявна заявява 7289 лева за 5 души на 6-часов работен ден.

Работните позиции в проектите на общините са за почистване и поддържане на зелени площи и пътища, ремонтиране и поддържане на детски и спортни площадки и стадиони, както и за облагородяване на районите около училищата.

Предстои предложенията да бъдат изпратени за утвърждаване от Министерството на труда и социалната политика. Регионалната програма за заетост влиза в сила на 15 октомври и ще продължи да се осъществява до 31 март 2017 година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4144