EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Депозити в края на септември = 41 млрд. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Депозити в края на септември = 41 млрд. лв.

mail07:32 | 11.11.2015прегледи 1621 коментарикоментари 0


Повече от 41 млрд. лева депозити притежават домакинствата към края на септември, показват данните на БНБ. Общият брой на влоговете намалява, но размерът им продължава да расте.

Въпреки продължаващия спад на лихвите по депозитите, домакинствата продължават да трупат пари в банките. Общото нарастване на размера на влоговете е 4,8 % на годишна база, като забавя хода си спрямо юни. Прави впечатление обаче, че продължава и друга тенденция - броят на депозитите да намалява, което означава, че по-малко хора държат парите си в банките, но техните суми нарастват.

При нефинансовите предприятия все още има увеличение и при сумите, и при броя на депозитите, но темпът на нарастване се забавя.

Над 18,3 млрд. лева са кредитите на домакинствата, като на годишна база има намаление и при броя, и при размера им. Спрямо юни обаче има минимално увеличение и при двата показателя.

Кредитите на нефинансовите предприятия са над 31 млрд. лева, като броят им расте, но общият размер намалява с 14,2 на сто на годишна база. Темпът на намаление се запазва от юни./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg