EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Дарение на промишлени количества алкохол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дарение на промишлени количества алкохол

mail15:02 | 08.04.2020прегледи 9391 коментарикоментари 0


Световният производител на вина и спиртни напитки Pernod Ricard дарява промишлени количества чист алкохол за производство на дезинфектанти за ръце в световен мащаб. Компанията е взела това решение, за да подкрепи усилията на здравните власти по цял свят в борбата с COVID-19. Целта на дарението е да бъде директна помощ за справяне с недостига на дезинфектанти за ръце, които в момента са от голяма необходимост в болниците и други здравни заведения.
Досега рез местните филиали на компанията са радени 70 хил. литра чист алкохол във Франция, също в Ирландия, Швеция, Испания, САЩ и Канада, като скоро това ще се случи и на други пазари. Само количествата, дадени про боно във Франция, са достатъчни за производството на 1,8 милиона индивидуални 50 мл флакони с хидроалкохолен гел, като дезинфектантите се правят в партньорство с Laboratoire Cooper, един от водещите производители във Франция за продукти за здравето за ежедневна употреба. В Швеция предоставеният чист алкохол се произвежда от Тhe Absolut Company, спиртната фабрика на Absolut Vodka, докато в Ирландия The Irish Distillers, производителят на брандовете Jameson и Powers Whiskey, допринася с дарениe на алкохол за дезинфектанти.

В САЩ и Румъния компанията помага на барманските общности да преминат през този финансово труден период. В съседна Румъния Pernod Ricard наема бармани (които в момента нямат възможност да работят) за създаване на видео уроци. Видеоклиповете насърчават хората да си останат вкъщи, като същевременно включват полезни съвети как да си направим коктейл у дома и информация за отговорното потребление. В САЩ марката Jameson стартира проекта #LoveThyBartender, който има за цел да събере 500 000 долара в подкрепа на гилдията на барманите в САЩ. Освен това, Jameson е поела ангажимент да удвои всеки дарен долар до 31 март 2020 г. (до максимум 100 000 долара).

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886