EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Данък „джамия” обмислят в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Данък „джамия” обмислят в Германия

mail10:34 | 22.04.2016прегледи 849 коментарикоментари 0


В дебата за Закона за исляма по-голямата част от германските политици са единодушни, че трябва да бъде наложен по-строг контрол на джамиите и да бъде прекратено финансирането им от чужбина. За да стане възможно това обаче Александър Рандвар, член на фракционната група на ХСС във федералния парламент, предложи да бъде въведен данък "джамия" за издръжка на религиозните сгради на мюсюлманите в Германия, съобщава вестник Die Sueddeutsche Zeitung.
Според Рандвар мярката е наложителна, за да "не се окаже, че финансираните от чужбина имами проповядват срещу нашите основни ценности". В това отношение "Германия често е твърде наивна", предупреди християнсоциалистът, който призова ситуацията да не бъде опростявана.
За отправна точка на политиците в Берлин би трябвало да послужи австрийският пример в това отношение, убеден е Рандвар. През януари 2015 г. законодателите във Виена приеха акт, който "дава на австрийските мюсюлмани серия от права, но и задължения". На задграничните дотации беше сложен край, а религиозните институции на мюсюлманите бяха регистрирани като обществени корпорации.

Източник:агенция Фокус


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg