EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дания с акцент върху криза

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дания с акцент върху криза

mail15:10 | 06.01.2012прегледи 547 коментарикоментари 0


Дания ще се съсредоточи върху справянето с икономическата криза в ЕС през шестмесечното си председателство на ЕС, съобщи днес премиерът на страната госпожа Хеле Торнинг-Шмит, цитирана от DPA.
"Поемаме председателството в исторически предизвикателно време. Нашето председателство, точно както и полското, се случва във време на криза," посочи Хеле Торнинг-Шмит на пресконференция, на която тя и други членове на кабинета представиха програмата на председателството на ЕС. Програмата, озаглавена "Европа на работа", цели да бъдат създадени нови работни места и да се насърчи икономическия растеж, добави тя.
На 1 януари Дания наследи Полша като председател на 27-те. Страната, която е член на ЕС от 1973 година, не е въвела единната европейска валута. На два пъти датчаните отхвърляха замяната на датската крона с евро. Дания заедно с Великобритания си осигуриха правото да не приемат еврото. "Макар да не сме член на еврозоната ние имаме важна роля в изграждането на мостове между различните интереси," посочи министърът на икономиката и вътрешните работи госпожа Маргрете Вестагер. Дания се ангажира да подкрепя настоящите усилия за засилване на интеграцията в еврозоната, посочи още Хеле Торнинг-Шмит. Тя трябва да обсъди дълговата криза в еврозоната с президента на ЕС Херман ван Ромпой, според службата й.
 


Тагове: ЕС, криза, Дания
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1097