EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Да спрем опростачването!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Да спрем опростачването!

mail09:30 | 27.10.2012прегледи 2358 коментарикоментари 2


Кармелита Денева

През последните две-три години публичният климат в България се насити повече от всякога с невъздържаност, грубост, долнопробен обществен език, кич и чалга в поведението и мисленето на почти всички нива на обществото.

Причините за това са няколко: себични и малограмотни политици от всички цветове, евтини медии, включително и национални, вулгарни частни издания, общ манталитет на дребно далавераджийство, който няма как да доведе до икономически просперитет.

Резултатът е налице - объркан народ, който потъва все повече в собственото си безсилие и нищета.

Преди няколко седмица EconomyNews.bg разказа за професиите в Царство България, за стандарта на живот тогава. Направихме го, защото е повече от ясно, че единственият път на българина сега, е да последва примера на предшествениците от преди 100 години. Тогава те са направили невероятен стопански пробив, било е много по-тежко, но са го направили.

Вгледайте се в лицата от снимките, които сме подбрали днес. Обикновени българи, живели преди 100 години, с обикновени професии. Лицата им обаче изразяват нещо, което днес липсва - мекота, спокойствие, увереност, самочувствие. Точно тези качества са моторът на българското стопанство преди години, според историци и изследователи.

Днес водещи са чалгата, посредствеността и мързелът. Това трябва да бъде спряно. Единствените, които са в състояние да го направят са ... българите. Не парламент, ЕС, медии. Само потомците на тези български лица от преди 100 години. Вижте ги!

снимки:Стара София, Ретро България, Изкубената България, интернет


 
Коментари
 
Глория - 27-10-2012 г. 13:09:44

Аз не мисля,че българите могат да спрат опростачването на нацията.Трябва да има държавна политика за това и строги закони.За съжаление,това е криворазбраната демокрация.И нещо друго. Забелязвам,че масово се насажда у младото поколение консуматорско чувство,даже в песента на Георги Христов се пее - ,,искам още,искам всичко,и,,който дава да му мисли ' и т.н.Защо и талантливите ни изпълнители и те залитат по кича и меркалтилното.Ами много ясно,ако не са в крак с времето ще бъдат изхвърлени от центробежните сили. За около десетина години банките успяха да зарибят почти всички читави хора да теглят кредити.И сега хората не искат да променят стандарта си на живот.И започваме като западняците -живот на кредит. За съжаление България е вече изгубена.Тя ежедневно произвежда Емиграция.Кръвта на нацията изтича. Толкова велики и силни империи са се затривали заради своят егоизъм и високомерие,та ние ли ще се опазим.Едва ли.

Катя Йорданова - 29-10-2012 г. 09:22:02

Диктатурата на пролетариата доведе до това опростачване,Тя командваше с найниското ниво на хора с този манталитет ,и изби интелигенцията ,ПРОСТАЦИТЕ СЪЗДАВАТ ПРОСТАЦИ такава е логиката на науката за наследственост по генетичен път

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Общини: Четири истории за успеха

06:58 | 07-08-24 | 1229