EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция:ТАП ще открие работни места

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция:ТАП ще открие работни места

mail12:45 | 02.07.2013прегледи 443 коментарикоментари 0


Гръцкият премиер Андонис Самарас заяви, че изграждането на Трансадриатическия газопровод (ТАП) ще създаде 12 хиляди работни места в Гърция, предаде ИТАР-ТАСС. В края на миналата седмица консорциумът Шах дениз, оглавяван от британската енергийна компания BP съобщи, че азербайджански газ от находището в шелфа на Каспийско море ще се транспортира в Европа по ТАП.
Самарас каза, че в близките години за пряката реализация на проекта ще бъдат открити 2 хиляди работни места, а други 10 хиляди ще бъдат открити в предприятията, които ще подпомагат строителството.
"Това ще бъде много важен фактор за укрепване на икономиката на страната, в която в момента се наблюдава рекордно ниво на безработица", подчерта Самарас.Премиерът изтъкна, че строителството на газопровода ще осигури значителни данъчни постъпления в Гърция, ще донесе изгоди за местната икономика на всеки регион, през който преминава, и то с фактически нулево въздействие върху околната среда. Гърция ще извлече и косвена изгода, защото вече няма да зависи само от един доставчик."По този начин се проправя път за по-големи обеми енергоносители на по-ниска цена и в изключително благоприятна екологична обстановка", каза премиерът. Гърция вече е подала предварителна заявка за 1 милиард кубически метра азербайджански газ, който ще се доставя по ТАП.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg