EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция:Електронен търг за имоти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция:Електронен търг за имоти

mail17:00 | 24.07.2013прегледи 713 коментарикоментари 0


Инвеститори предложиха 1,5 милиона евро за две сгради в Атина и Кавала на първия електронен търг за недвижими имоти, извършен от Фонда за приватизация на държавно имущество в  Гърция, съобщиха гръцките медии, цитирани от ИТАР-ТАСС. Първата сграда с обща площ 703 кв.м. е разположена в престижния атински район Колонаки. За купуването на сградата вече са предложени 1,1 милиона евро, а оферти ще се приемат до 19 септември тази година.
За втория недвижим имот, който се намира на плажа Каламица в Кавала (Северна Гърция), вече са предложени 400 хиляди евро. С приключването на аукциона за двете сгради, за които се
очакват инвестиции на сума от минимум 1,5 милиона евро, ще бъдат подпомогнати туризмът и икономиката в страната, се казва в изявление на Фонда за приватизация на държавно имущество в Гърция.
Усилията на фонда имат за цел с помощта на платформи за електронни аукциони да бъде продаден по-голям брой държавни недвижими имоти на територията на цяла Гърция, които в момента
са напълно занемарени, се казва още в изявлението. Специалният съветник на фонда Андреас Тапранцис посочи, че първият електронен аукционен за недвижимо имущество в страната е иновация не само в Гърция. В условията на сложна икономическа конюнктура фондът успя да привлече интереса на инвеститорите и получи сериозни оферти за купуването на недвижими имоти, добави той.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg