EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Гърция ще възстанови трудови права

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция ще възстанови трудови права

mail15:35 | 28.08.2018прегледи 673 коментарикоментари 0


Гръцкото правителство обеща възстановяване на някои права на работниците, отнети заради рестрикциите по време на спасителната програма, пише електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.
На фона на нарастващите спекулации за очаквани промени в правителството, които ще имат за цел да дадат тласък на лявата администрация, когато Гърция навлезе в продължителен предизборен период, източници от упрвляващата партия посочват възможни отстъпки за мерки, договорени с кредиторите.
По време на посещението си в корабостроителницата Неорио на остров Сирос в петък министър-председателят Алексис Ципрас заяви, че краят на спасителната програма за Гърция ще даде възможност на властите да възстановят определени трудови права, които са били отнети през годините.
"Краят на този период и края на меморандумите означава възстановяването на правата, колективните трудови договори и увеличаването на минималната работна заплата", каза той, като обеща завръщане към "качествени работни места".
Има много спекулации за това, какво ще обяви Ципрас, когато той говори на Международния панаир в Солун в началото на септември. Очаква се той да предложи новият кръг от намаляване на пенсиите, насрочен за януари 2018 г., да бъде отменен или да предложи допълнителни средства за пенсионерите от очакван първичен бюджетен излишък, което би компенсирало намаляването на пенсиите.
В коментарите си до радио „Сто Кокино FM“ говорителят на правителството Димитрис Цанакопулос каза, че администрацията планира "поредица от политики за подкрепа и облекчаване на определени социални групи и увеличаване на доходите на работниците".
Що се отнася до планираните съкращения на пенсиите през следващата година, той отбеляза, че "обективно прилагането на тази мярка не е необходимо, за да постигнем целта за първичния излишък".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg