EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция търси инвестиции от Катар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция търси инвестиции от Катар

mail13:48 | 22.10.2010прегледи 758 коментарикоментари 0


Човекът с "капитал от един трилион долара" - шейх Ахмад Ал-Сайед, ръководител на един от най-големите инвестиционни фондове "Катар Инвестмънт Ауторити", идва днес в Атина за разговори с гръцкия държавен министър, отговарящ за чуждестранните инвестиции Харис Памбукис, съобщава в. "Вима".
Шейхът пристига само няколко дни, след като стана известно, че сериозна катарска инвестиция в Гърция на стойност 3,5 млрд. евро за строежа на електроцентрала в района на Астакос, Централна Гърция, с мощност 1010 мегавата се е провалила, тъй като от проекта са се оттеглили две компании на емирството,
Правителството в Атина увери, че провалената инвестиция няма да се отрази на другите споразумения с Катар, сред които е и подписаното наскоро в Ню Йорк междудържавно споразумение за инвестиции в размер на 5,5 млрд. евро.
"Вима" твърди, че катарските инвеститори са подновили интереса си към Гърция и по-конкретно за изграждането на терминал за втечнен газ, за производство на електроенергия, за инвестиции във вятърни паркове и за сътрудничество в туризма,
недвижимите имоти, инфраструктурата /пристанища и летища/, както и в транспортния сектор, и че не е изключено те да излязат с конкретни предложения.
Правителствени източници, цитирани от вестника, са отхвърлили слуховете, че на разговорите с катарските инвеститори ще се разисква вариант за превръщането на старото атинско летище Елиникон в крайбрежен курорт от типа на Лас Вегас с казина, хотели и други.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg