EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция ще затяга колана години

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция ще затяга колана години

mail13:43 | 03.04.2010прегледи 1059 коментарикоментари 0


Най-лошата част от гръцката финансова криза отмина, но  потъналата в дългове страна трябва да направи големи съкръщание в администрацията, за да излезе като по-силна нация, заяви гръцкият премиер Папандреу в интервю за списание Time, цитирано от Reuters.
Неговото правителство  въведе мерки за икономии и спечели  финансова подкрепа от лидерите на еврозоната  за превъзмогване  на кризата с дълга, но продължава да среща трудности, отбелязва агенцията.
Папандреу заяви, че 11 милионната страна трябва да се пребори с корупцията, да елиминира излишната работна сила, да децентрализира администрацията и да излезе от системата, в коята служителите можеха да раздават облаги въз основа на личните си връзки.
Лидерите на еврозоната и МВФ казват, че затягането на коланите би трябвалода предотврати задълбочаването на кризата, но серията демонстрации и сблъсъците между  протестиращи и полиция миналата година предизвикаха загриженост, че правителството може да изпусне нервите си, отбелязва агенцията.
Мерките като намаляването на заплатите и орязването на разходите с цел икономии са болезнени и хората ще чувстват това през следващите няколко години, заяви гръцкият премиер. 


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg