EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция стои на собствените си крака

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция стои на собствените си крака

mail14:05 | 03.07.2018прегледи 641 коментарикоментари 0


    Със среща с президента на страната Прокопис Павлопулос започна посещението на еврокомисаря по икономическите и финансови въпроси, данъчното облагане и митническия съюз Пиер Московиси в Гърция днес, предава агенция АНА-МПА.
     Пред гръцкия президент Московиси е заявил, че на 21 юни в Еврогрупата е приключил периодът на меморандумите и е отворен нов път с нови условия и перспективи.
     Еврокомисарят е казал, че Гърция вече стои на собствените си крака, оттук нататък ще върви с партньорите си рамо до рамо, но вече като свободна и автономна в решенията си страна.
     Московиси е заявил, че за Гърция важат всички условия, които са в сила и за другите страни от еврозоната. Макар че е предвиден контрол на изпълнението на ангажиментите на гръцката страна, подобен контрол е в сила и за Ирландия, Португалия и Кипър, каза еврокомисарят.
     Според него след извършените реформи Гърция трябва да се обърне към инвестициите. Московиси заяви, че без еврото страната би била по-слаба и по-бедна.
     Президентът Павлопулос изтъкна пред еврокомисаря необходимостта да не бъдат повтаряни грешките от миналото, които са довели до болезнени жертви от страна на гръцкия народ.
     Павлопулос заяви, че новата програма за страната трябва да вземе предвид, че много от жертвите, които е направил гръцкият народ, за да остане Гърция в ЕС и еврозоната, са се дължали на грешки, за които не е отговорна Гърция.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg