EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Гърция привлича богати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция привлича богати

mail10:02 | 03.11.2021прегледи 935 коментарикоментари 0


Богаташи местят данъчните си регистрации в Гърция по специална програма, която цели увеличаване на данъчните постъпления в страната, съобщава икономическото издание "Ню мъни" към гръцкия в. "Прото тема", цитиран от БТА.

Приходите за държавата по програмата до момента възлизат на 10 милиона евро. По данни на министъра на финансите Христос Стайкурас стимулите за намалено данъчно облагане на лица, преместили данъчната си регистрация в Гърция, са привлекли над 80 инвеститори, около 200 пенсионери и над хиляда работещи, много от които са млади хора.

Стимулите се прилагат при осъществяването на големи инвестиции и при деклариране на доходи, придобити в чужбина, които да бъдат обложени в Гърция.

Много са хората, които са избрали да започнат кариера или да работят като "дигитални номади" в страната и да се възползват от данъчни облекчения през следващите години, допълва изданието.

Сред лицата, чиито документи са били одобрени по програмата, е гръцки корабостроител от Лондон, който планира да премести в Гърция седалището на фирмата си. От програмата ще се възползват още инвеститор от Монако и руски строителен предприемач, който планира да се установи в Гърция.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 896