EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Гърция: До 40% от доходите за жилище

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция: До 40% от доходите за жилище

mail10:38 | 02.11.2017прегледи 9176 коментарикоментари 0


Някога недвижимият имот бе мечта за всяко домакинство в Гърция, но след седем години на криза и непрестанно свиване на доходите, тази мечта на гърците се превърна в кошмар.

Изданието цитира изследване, което показва, че четири от десет домакинства в Гърция харчат 40 на сто от доходите си за жилище, докато в Европа тези разходи съставляват 11,3 на сто от доходите на домакинствата.

Тази тенденция бележи непрестанно влошаване, тъй като преди две години разходите за жилище в Гърция са били 33 на сто. Смята се, че този скок се дължи не само на високите сметки за отопление, вода, ток, телефон, но и на повишените данъци.

Да притежаваш жилище вече е разход, който малко домакинства в Гърция могат да си позволят без да прибягнат до сериозно свиване на останалите разходи.

Данните във връзка с това сочат, че от 2010 г. до 2015 г. данъците за жилища в Гърция са скочили шест пъти - от 500 млн. евро на 3 милиарда евро, а през 2016 г. те отново са увеличени и са стигнали до 3,5 млрд. евро, посочва вестникът.

В същото време за разлика от нарасналите разходи, доходите на домакинствата в Гърция, като заплати и пенсии, са паднали значително, което ги отличава съществено от домакинствата в останалите европейски страни, според изследването./БТА


Тагове: Гърция, жилище
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg