EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция: 800 чиновници остават без работа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция: 800 чиновници остават без работа

mail08:15 | 20.06.2013прегледи 365 коментарикоментари 0


Оставането без работа на 2600 служителите от гръцката държавна компания за радио и телевизия ЕРТ вероятно ще бъде последвано от съкращението на още 800 други служители на държавни организации, които предстои да бъдат слети или закрити, съобщава електронното издание на вестник "Катимерини".

Седемнайсет организации предстои да бъдат закрити, а други 53 ще бъдат слети в рамките на правителствените планове. Това ще засегне над 1300 държавни служители, от които около 800 ще останат без работа, а други ще бъдат прехвърлени в мобилни схеми. Атина се договори с тройката международни кредитори да съкрати 4000 държавни служители до края на тази година и 15 000 до края на 2014 г., напомня изданието. Във вторник вечерта гръцкото правителство обяви неочаквано решение да закрие държавната компания за радио и телевизия ЕРТ и да създаде нова компания с по-малък персонал, което предизвика вълна от протести в страната и критики от международни медийни организации.
Междувременно, гръцкият премиер Андонис Самарас предложи на своите двама коалиционни партньори "временно" да бъде пусната обществената телевизия, посочи правителствен източник, цитиран от AFP. Комисия, съставена от представители на трите партии в управляващата коалиция - десница, социалисти и умерена левица, ще бъде натоварена да "наеме известен брой журналисти, с които да функционира новата радио и телевизия, предложена от правителството.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg