EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Група инвеститори купуват Skype за 1.2 млрд. долара

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Група инвеститори купуват Skype за 1.2 млрд. долара

mail16:41 | 02.09.2009прегледи 1062 коментарикоментари 0


Консорциум от инвеститори начело със Silver Lakе постигнаха окончателно споразумение с eBay за закупуването на мажоритарен дял от акции от Skype Technologies S.A. Това стана ясно от разпространено в медиите прессъобщение на компанията Silver Lake.
В консорциума влизат компании като частния фонд Silver Lake, компаниите Index Ventures и Andreessen Horowitz, както и Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB).
Консултанти на Silver Lake по сделката са JP Морган, Barclays и RBC Capital Markets, които гарантират изпълнението на сделката.
Според условията на сделката инвеститорите купувачи ще платят в брой за 65 % от Skype Technologies S.A. за сумата от 1.9 млрд. долара. ЕBay остава собственик на 35 % от акциите на технологичната компания. Оттук и стойността на цялата компания възлиза на 2. 75 млрд. долара.
Компанията Skype Technologies разработва и произвежда програмно обезпечаване на програмата Skype, използвана от милиони хора по цял свят за осъществяване на безплатни видео и телефонни разговори, изпращане на съобщения и други файлове. Програмата дава възможност на клиентите да провеждат и телефонни разговори на изгодни цени и към мобилни телефони.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4167