EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Гривна, предпазва от инциденти с Pokemon Go

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гривна, предпазва от инциденти с Pokemon Go

mail06:50 | 26.07.2016прегледи 1079 коментарикоментари 0


Играта Pokemon Go освен че стана световен феномен, за съжаление попадна и в криминалните хроники по света и у нас. Всеки ще се съгласи, че не е особено добра идея малки и пораснали деца да пресичат централни булеварди, вървейки със забит нос в телефона без да откъсват очи от дисплея.
Българска верига за видеоигри  пусна помощно оръжие за “лова“ на покемони - гривната Pokemon Go Plus. Тя ще стои на ръката, докато телефонът или таблетът, от своя страна, си стоят там, където им е мястото, за да не се излагат играчите на излишен риск – в джоба или чантата им. Това обаче не пречи на „лова“, защото когато наближите Покестоп (PokeStop), или сте попаднали на покемон, гривната ще подаде сигнал - светлинен или вибрация. Можете дори да хвърлите поке-топката, с която да уловите виртуалното животинче без да вадите смарт устройството си, а ако хващането е успешно, гривната ще отпразнува победата с вибрация.

Няколко думи за играта. Pokemon Go е играта, която те подканва да напуснеш комфорта на дивана в хола си, за да излезеш на улицата и ... да ловиш покемони. Колоритните виртуални животники се крият в паркове, около централни сгради, в собствения ти дом и по улиците на практически всеки град по света, благодарение на технологията augmented reality (добавена реалност) и всичко, което се иска от ентусиазираните „ловци“ е да извадят смартфоните си и да ги открият. Световнопризнати медицински лица вече изтъкнаха, че това е игрално заглавие, което реално, подобрява физическото и психическо здраве на геймърите.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg