EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Горанов представи напредъка ни за ВКМ-ІІ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Горанов представи напредъка ни за ВКМ-ІІ

mail09:01 | 27.02.2019прегледи 716 коментарикоментари 0


Министърът на финансите Владислав Горанов обсъди на работна среща с посланиците на страните от еврозоната и Дания напредъка по мерките в плана за действие за приемането на България във ВКМ-ІІ И Банковия съюз, както и икономическото развитие на страната ни. В срещата участваха също и управителят на Българската народна банка Димитър Радев, заместник-председателят на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов и заместник-министърът на финансите Маринела Петрова, която презентира изпълнението на мерките от Плана.

Финансовият министър посочи, че България е поела ангажимент до средата на тази година да бъдат насочени допълнителни усилия за засилване на рамката на надзора в банковия и небанковия финансов сектор, за подобряване на макропруденциалната рамка и тази на несъстоятелността и за засилване на мерките за борба с изпирането на пари и модернизиране на управлението на държавните предприятия. По думите му с изпълнението на тези ангажименти правителството цели да покаже на европейските си партньори, че достигането на България до този етап от европейската си интеграция не е случайно, а е резултат от упорити и целенасочени усилия.

Министър Горанов увери участниците в срещата, че българското правителство ще продължи да работи за финансовата и макроикономическата стабилност на страната и ще следва мисията си за поддържане на устойчиви и прозрачни публични финанси, и за създаване на условия за икономически растеж. В последвалата дискусия дипломатите от еврозоната и Дания изразиха наблюденията си от протичащия процес и споделиха мнения относно представения напредък.

Планът за действие за присъединяване към ERM II и напредъкът по мерките в него може да видите тук.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg