EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Гонят Гърция от еврозоната скоро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гонят Гърция от еврозоната скоро

mail09:10 | 20.01.2012прегледи 649 коментарикоментари 0


Гърция ще бъде принудена да излезе от еврозоната "до  края на тази година", дори ако успее да договори с частните  кредитори споразумение за отписване на част от гръцкия дълг през следващите няколко дни, оцени днес икономически анализатор,  цитиран от агенция ДПА.
Икономистът Бен Мей от базираната в Лондон компания  "Кепитъл Икономикс" заяви, че се дискутира отписване на гръцкия  дълг с 68 процента, което е повече от първоначално обсъжданите  50%.
Това ще осигури възможност на Европейския съюз да се  съгласи за отпускането на втория спасителен пакет, който ще  покрие "финансовите нужди на Гърция през следващите няколко  години", смята икономистът. Средствата обаче ще бъдат  предоставяни при различни срокове.
"Очакваме Гърция да заключи, че условията към  спасителния пакет са прекалено тежки и че най-добрият й вариант  е може би да приключи всеки спасителен пакет, да постигне друго  споразумение за преструктуриране на дълга и да се откаже от  общата валута. Наистина смятаме, че Гърция може да излезе от  еврозоната към края на тази година", посочи Мей.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg