EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Големи авиокомпании летят до Иран

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Големи авиокомпании летят до Иран

mail17:00 | 21.02.2014прегледи 1219 коментарикоментари 0


Австрийските авиолинии ще възобновят през март полетите си до Иран след повече от година прекъсване заради нерентабилност, съобщиха ирански медии, цитирани от Франс прес. Полетите от Виена се възобновяват от 11 март благодарение на "възстановената стабилност" в Иран, обясняват Австрийските авиолинии в сайта си. Представител на Иранската организация на гражданската авиация уточни, че ще бъдат осъществявани пет полета седмично между Виена и Техеран. Австрийските авиолинии посочват, че полетите до Техеран са били прекратени през януари 2013 година по търговски причини, свързани със силната инфлация на иранската национална валута, риала, както и с отражението на икономическите и политическите санкции срещу Иран.
Техеран е подложен на международни санкции заради съмненията на Запада и Израел, че иска да се сдобие с атомна бомба чрез ядрената си програма. Иран твърди, че тя е само за граждански цели.
След избирането на новия президент Хасан Рохани Техеран постигна през ноември историческо споразумение с великите сили за замразяване на ядрените си дейности в замяна на частично вдигане на санкциите, които задушават икономиката на страната. Правителството стабилизира и стойността на риала на паралелния пазар (до близо 30 000 риала за долар) и успя да намали инфлацията под 40 на сто. Само шепа големи западни компании продължават да обслужват Техеран, сред които Lufthansa, Alitalia, Turkish Airlines и Аерофлот.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg