EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Глоба за укрита информация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Глоба за укрита информация

mail12:16 | 23.12.2010прегледи 675 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ наложи имуществена санкция от 7982 лева на "Елтрейд" ООД, Ботевград, съобщиха от комисията.
Санкцията представлява 0,1 процента от общия оборот на дружеството за предходната финансова година.
С решение от декември 2009 г. КЗК се е самосезирала и е образувала производство за разследване на евентуално извършено нарушение от страна на "Дейзи Технолоджи" ООД, София, "Датекс" ООД, София, "Елтрейд" ООД, Ботевград и "Тремол" ООД, Велико Търново, изразяващо се в поведение, което има за цел или резултат предотвратяването, ограничаването или нарушаването на конкуренцията на пазара на производство и реализацията на касови апарати.
Комисията е изискала с три писма от "Елтрейд" да бъдат представени всички актове, документи и ценови листи, по силата на които са извършени промени в цените за периода 2001 г. - първо тримесечие на 2010 година. Дружеството не е предоставило изисканите документи и не е посочило обективни причини за това, което от своя страна показва трайно и несъзнателно нежелание на дружеството да изпълни задължението си за съдействие.
Според Закона за защита на конкуренцията комисията има право да налага имуществена санкция в размер до 1 процент от общия оборот за предходната финансова година на предприятие или сдружение на предприятия, непредоставили в срок и изчерпателно поискана информация в хода на производството.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg