EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Газпром пълни хранилищата си на газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газпром пълни хранилищата си на газ

mail18:35 | 27.10.2021прегледи 616 коментарикоментари 0


Руската държавна енергийна компания "Газпром" обяви, че очаква да достигне рекордно висок обем на запасите в хранилищата си за природен газ в размер на 72,6 милиарда кубически метра. В същото време производствен капацитет ще бъде увеличен до рекордно ниво от 847,9 милиона кубически метра на ден.

"Газпром" се фокусира върху точното изпълнение на приоритетната си цел - осигуряване на висока надеждност на доставките на газ за руските и чуждестранните потребители. Предвид продължаващото голямо търсене на газ," Газпром "продължава да изпълнява своите договорни задължения", се казва в официалното съобщение за пресата.

Компанията също така добави месец март към така наречения "зимен период" в Русия и европейските държави. Поради това се е увеличило търсенето на достатъчни газови запаси.

Междувременно говорителят на украинския президент - Сергей Никифоров обяви, че Киев е предложила на руския газов гигант "Газпром" 50% отстъпка от тарифата за допълнителен транзит на газ към Европа през Украйна . "Украйна предлага тази оферта на "Газпром" и на европейски търговци на газ“, посочи Сергей Никифоров.

Алексий Данилов, секретар на Съвета за сигурност и отбрана на Украйна, каза на брифинг по-рано, че Киев е готов да увеличи годишния си транзит на газ за Европа с 55 милиарда кубически метра от сегашните 40 милиарда кубически метра, осигурени от 5-годишния контакт с "Газпром". Той обаче не разкри подробности по отправената оферта.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145