EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Газпром покрива търсенето на Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газпром покрива търсенето на Европа

mail16:40 | 20.02.2012прегледи 311 коментарикоментари 0


Руският газов гигант Газпром съобщи днес, че отново е в състояние да задоволи изцяло търсенето на газ от европейските клиенти, след като известно време не можеше да покрие нарасналото търсене в Европа, която бе обхваната от изключителна студена вълна, предаде AFP.
Газпром започна отново да задоволява изцяло търсенето на потребителите в Европа, което през февруари нарасна значително преди всичко заради изключително студената вълна, посочи в съобщение заместник-председателят на управителния съвет на Газпром и генерален директор на Газпром експорт Александър Медведев.
Русата компания, чийто газови доставки покриват над една четвърт от газовите нужди на страните от ЕС, всъщност бе поставена в затруднено положение от нарасналото търсене, предизвикано от изключително ниските температури на Стария континент в продължение на дни от края на януари. Газпром не бе в състояние за увеличи обемите газ, които доставя на европейските страни и същевременно призна, че за кратко е намалил доставките с 10 %. Президентът на руската компания Алексей Милер пък посочи, че строителството на нови преки газопроводни мощности от Русия към Европа е необходимо за задоволяване на нарастващото търсене на руски газ сред европейските потребители, информира ИТАР-ТАСС.. Той направи тази оценка след среща с френския посланик в Москва Жан дьо Глиниасти.
Снимка: Архив БГНЕС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg