EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вълнуващ електромобил от Nissan

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вълнуващ електромобил от Nissan

mail17:30 | 14.11.2013прегледи 1492 коментарикоментари 0


Nissan представя концептуалния BladeGlider, който е нещо като дизайнерски манифест на компанията за бъдещото развитие на електрическите автомобили. Автомобилът е с уникална архитектура, която позволява на шофьора и на пътника да се насладят на свежо електрическо управление и екзотичен стил.

С тясната си 1,0-метрова олекотена предна следа и широката си стабилна задна, BladeGlider изглежда доста радикално. Близостта между двете предни колела го прави особено маневрен при високо странично ускорение. За това допринася и разпределението между масата отпред и отзад, което е в съотношение 30/70.

BladeGlider е с триъгълна форма като реактивен самолет, но в него има нещо и от панорамната свобода на планерите. Целта на това оформление освен вълнуващата красота на споменатите машини, е максимално нисък коефициент на аеродинамично съпротивление, съчетан с плътно прилепване към пътя. В технологично отношение концептът съчетава най-доброто от серийния електрически Nissan LEAF и ZEOD RC (Zero Emission On Demand Racing Car), който ще дебютира в 24-те часа на Льо Ман през следващата година.

В кокпита откриваме три седалки, като шофьорската е разположена централно отпред. Интериорът продължава темата със самолетите – в тази стилистика се вписва и воланът, такова е и специалното осветление.

Когато все пак тази концепция узрее за серийно производство, тя вероятно ще е първият автомобил на Nissan с двигатели, вградени в колелата. Те осигуряват задно задвижване с независимо управление на мотора. BladeGlider е с литиево-йонни акумулатори, доказали се вече в Nissan LEAF. / Speed-Press
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg