EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Вучич обещава ръст на заплати и пенсии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вучич обещава ръст на заплати и пенсии

mail13:45 | 05.08.2021прегледи 1171 коментарикоментари 0


Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви, че всички пенсионери в Сърбия ще получат през февруари 2022 г. по 20 000 динара (170.47 евро по курса към 2 август; 1 евро се разменя за 117.50 динара - б.р.) като подарък от държавата и обеща ново увеличение на пенсиите с над пет процента от догодина, съобщава държавната телевизия РТС, цитирана от dir.bg.

"През септември пенсионерите ще получат по 50 евро, през ноември - по 30 евро, през декември по 20 евро и през февруари, най-късно през март, по 20 000 динара", каза Вучич за РТС.

Правителството ще предложи увеличение на минималната работна заплата от догодина и тя ще възлезе на 35 012 динара (298 евро), добави президентът и изрази увереност, че синдикатите ще бъдат доволни от това. Така още в началото на следващата година ще имаме средна заплата 613 евро, каза президентът.

Вучич добави и че, "когато се съберат миналата и тази година Сърбия ще има растеж (на БВП) от шест процента, какъвто няма да има никой в Европа, което означава, че през тези две години заедно ще бъдем най-успешни на континента, а само през тази година - между първите три страни по растеж".

Миналата седмица Александър Вучич обяви нови мерки за стимулиране на раждаемостта - увеличение на допълнителните средства за бременните жени и родилките, както и на заплатите им, и опростяване на ин витро процедурите.

"Обществото се обновява лесно, ако има повече деца, а голям проблем е, когато имаме все по-малко деца. Там, където живеят най-богатите хора, има най-малко деца, и обратното. Затова се опитваме да стимулираме всички да имат повече деца, защото всичко, което правим, няма много смисъл, ако няма кой да използва придобитото и да работи с него", каза Вучич, цитиран от вестник "Новости".

 

.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg