EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Втори вот на доверие в историята

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Втори вот на доверие в историята

mail09:40 | 19.01.2011прегледи 726 коментарикоментари 0


Премиерът Бойко Борисов ще предложи на Министерския съвет да поиска от парламента гласуване на вот на доверие за цялостната политика на кабинета. Снощи изпълнителната комисия на ГЕРБ е подкрепила решението на Борисов, предаде БНР. Пред "Хоризонт" министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков определи искането на вот на доверие като логичен ход и добър начин да се изясни политиката на правителството и да се постигне стабилност.
"Доверието е равно на стабилност, а на икономиката е необходима стабилност. Ако някога е имало проблеми, които сме си създали ние, то не е било основно поради грешни стъпки, а поради създаване на усещане за нестабилност. Не ме интересуват подслушванията, но ако нещо в политиката на правителството е останало неясно, това е много добър начин да се изясни", посочи министър Трайков.
Възможно е вотът на доверие към кабинета да бъде гледан още тази седмица - в четвъртък. Съпредседателят на ГЕРБ Искра Фидосова каза, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров е декларирал, че партията му ще подкрепи правителството на ГЕРБ.
Решението на премиера да поиска вот на доверие за цялостната политика на кабинета идва след като от БСП заявиха, че ще поискат вот на недоверие към правителството заради скандала с изтеклите записи от разговорите на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов с премиера Бойко Борисов и с депутати от ГЕРБ.
През последните 20 години Филип Димитров е единственият министър-председател поискал вот на доверие от Парламента. По време на гласуването през 1992 година кабинетът на Филип Димитров не получава подкрепа и подава оставка.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1049