EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Всички училища в Бургас санирани!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Всички училища в Бургас санирани!

mail11:05 | 17.08.2016прегледи 835 коментарикоментари 0


Напредват строителните дейности в последните две неремонтирани бургаски училища. Това са СОУ "Йордан Йовков" в к-с "Изгрев" и СОУ "Епископ Константин Преславски" в к-с "Славейков". С тях завършва един цял цикъл за обновяване на всичките училищни сгради тук, които са близо 50.

Община Бургас осигури средства за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в двете школа с проект по Национален доверителен екофонд. С тях се извършва цялостна подмяна на дограма, направа на топло и хидроизолация.

СОУ "Епископ К. Преславски" е основано през 1976 г., а такъв мащабен ремонт му се прави за първи път. В него се обучават 500 ученици. В сградата се поставя топлинна изолация по външните стени и покрива. Старата дограма се подменя с енергоспестяващи профили. Амортизираните тръби на парното ще бъдат премахнати. Ефективността на отоплителната система ще бъде повишена чрез поставянето на изолация на топлопроводите и радиаторите. Предвижда се още монтаж на термостатични радиаторни вентили, както и на автоматизирана система за управление на отоплението и снабдяването с битова вода.

Средно училище "Йордан Йовков" е основано през 1979 г. В него се обучават 250 ученици. През 2007 г. частично е подменена дограмата на учебния и административния корпус. С новия голям ремонт в училището се поставя топлинна изолация на външните стени и покрива. И тук старата дограма се заменя с нови профили, които ще намалят разходите за енергия. Ефективността на абонатната станция ще бъде подобрена, като се направят настройки на автоматичната й система.  


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg