EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Все по-малко грешки в ОП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Все по-малко грешки в ОП

mail17:15 | 04.02.2020прегледи 3399 коментарикоментари 0


България е сред малкото страни в Европейския съюз, които усвояват по-ускорено средствата за кохезионната си политика спрямо предходния програмен период. Това стана ясно след срещата на вицепремиера Томислав Дончев с члена на Европейската сметна палата Илиана Иванова. Повод за срещата бе представянето на годишния доклад на Палатата за изпълнението на европейския бюджет за 2018г.

„Страната ни заедно с Люксембург, Австрия, Румъния и Финландия е посочена като добър пример за по-бързо усвояване на евросредствa по време на текущата многогодишна финансова рамка в сравнение с предходния период“ заяви Иванова.

За първа година в България не е открита нито една грешка  в областта на кохезионната политика при проверени 15 транзакции. Не са засечени и количествени грешки в областта на земеделието, където броят на проверените транзакции е 4.

По време на срещата беше обсъдено и предложението на ЕК за разпределяне на средствата за кохезионна политика през следващия програмен период 2021-2027. Вицепремиерът Дончев отбеляза, че  България е една от малкото държави, за които ЕК предлага увеличение на сумите спрямо предходния период.

„Надявам се Европа и България да продължат с устойчивото подобрение на финансовото управление на европейския бюджет. Добрите резултати, които се постигат с изпълнението на европейските политики са най-сигурният гарант за доверието на европейските граждани,“ сподели Илиана Иванова.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3882