EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Влезте във форма за лятото в курорт "Албена"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Влезте във форма за лятото в курорт "Албена"

mail15:11 | 23.04.2010прегледи 1424 коментарикоментари 0


Курортът "Албена" ще привлича туристи преди началото на активния сезон с оферта под мотото "Влезте  във форма за лятото!", съобщиха от ваканционното селище, цитирани от БТА.
Пакетът "Тонус"  съчетава  почивката на морския бряг  със  спортни занимания. Отдихът  по формулата  "All Inclusive"  в хотелска база - три звезди, струва по 25 лева  на човек за ден в двойна стая в периода между  26-30 април и по 30 лева - от 1 май до  3 юни.
Ранните летовници могат да ползват безплатно  планински велосипеди, фитнес  и закрит басейн.  През този сезон курортът  предоставя безплатен чадър  и шезлонги на плажа.

 

До месец може да бъде финализирано споразумението за спазване на авторското и сродните му права в обектите на туристическия бранш, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
Това е станало известно на среща в Министерството на културата /МК/, в която са участвали заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, заместник-министърът на културата Димитър Дерелиев,
представители на туристическия бранш и на творческите сдружения ПРОФОН, "Музикаутор", АБРО и др.
По закон собствениците на туристически обекти - хотели, заведения и др., трябва да плащат такса за излъчваната в тях музика и филми, но на практика това не се случва навсякъде. Туристическият бранш настоява при определянето на таксите да се взима предвид сезонността, натовареността на хотелите и други подобни фактори. Представителите на творческите сдружения не възразяват за такова диференциране, но споразумение за размера на тарифите не е постигнато, се посочва в съобщението.
От три години между двете спорещи страни се водят преговори  за постигане на рамков договор.
"Проблемът опира до несъвършенствата в Закона за авторското право и сродните му права (ЗАПСП) и до начина, по който се определят размерът, събирането и отчисляването на таксите за публично ползване на музика и филми в туристическите обекти. Няма подписана рамка за това", е подчертал заместник-министър Маринов, цитиран в съобщението.
До края на май промените в ЗАПСП ще влязат за одобрение в Министерския съвет и се надяваме до края на юли да влязат в сила, е съобщил заместник-министърът на културата Димитър Дерелиев.
Двете страни от масата на преговорите и държавата в лицето на МИЕТ и МК са постигнали почти 70 процента съгласие по спорните въпроси. До средата на май хотелиерският и ресторантьорският бизнес ще направят предложенията си до творческите организации за крайни цени на своите услуги. В тях ще бъдат калкулирани и тарифите за авторските права на ползваните произведения на изкуството. Те ще бъдат съобразени с договарянията в туризма, които се правят с година предварително.
Според експертите предстоящото споразумение ще извади "на светло" легалните оператори в бранша и ще "отсее" сивия сектор.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg