EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Висши чиновници с проблеми в декларациите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Висши чиновници с проблеми в декларациите

mail18:36 | 06.01.2012прегледи 528 коментарикоментари 0


Сметната палата излезе със списък от 143 имена на лица, заемали висши държавни длъжности, които по Закона за публичност на имуществото са подали ежегодна декларация или уведомление през 2011 г. и за които проверката е приключила със заключение за несъответствие.
Фактите са излезли след съпоставка на данните в декларациите пред Сметната палата и тези, получени от НАП, където тези лица надлежно са обявили доходите си в годишната данъчна декларация за 2010 г. Още 24 души пък са пропуснали определени факти за себе си, когато съгласно Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности са подали встъпителна или финална декларация пред Сметната палата.
Сегашният кмет на Благоевград Атанас Камбитов, който през 2010-та като народен представител не е декларирал ипотека върху апартамент с площ 52 кв.м в гр. Свети Влас, общ. Несебър за обезпечаване на чуждо задължение към банка.
Депутатът Даниела Проданова пък не е декларирала данни за съпруга си при придобиване на употребяван л.а. Ягуар ХЖ 40". Народният представител от КБ Димитър Горов е подал уведомление, но не е декларирал лизингово задължение за лек автомобил "Шеврлет Круиз". Колегата му от НС, независимият депутат, предишен член на групата на РЗС, Димитър Колев не е декларирал придобит чрез дарение от родителите гараж с площ от 24 кв.м. в гр. София.
Членът на ВСС Георги Шопов пък не е декларирал данни за съпругата си, придобила 279 броя акции в дружества в чужбина. Диана Павлова, която е директор в ДАНС не е декларирала данни също за съпруга си от доходи от друга стопанска дейност в размер на 10924 лв. Нейният колега от ДАНС Петьо Стаменов е пропуснал да спомене, че през 2010 година не е декларирал придобиване на употребяван автомобил "ХОНДА АКОРД". Елка Тодорова, член на Надзорния съвет на НОИ не е декларирала вземания от физическо лице в размер на 137 000 лв.
Членът на КРС Константин Тилев е подал уведомление, но не е декларирал придобиване на апартамент - 93,520 кв. м. и гараж - 15 кв.м. в гр. София. Изпълнителният директор на Националната служба за съвети в земеделието Любомир Маринов през 2010 година пък е забравил да декларира, че съпругата му е получила доходи в размер на 9181 лв. от друга стопанска дейност. Главният секретар на Агенцията за българите в чужбина Стефан Николов не е декларирал придобиване на употребяван л.а. "ЮММ Алтер". Зам. изпълнителният директор на ИА "Морска администрация" Петър Киров пък е пропуснал да напише, че съпругата му е получила доходи в размер на 23775 лв. от друга стопанска дейност и 5 580 лв. от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество. Олег Недялков, член на Управителния съвет на БНБ е пропуснал да спомене, че е придобил дялове в новоучредено дружество "ВИГО СТАР ЕСТЕЙТ" ООД, гр. София, съпругата му се е сдобила с правото на строеж за построяването на еднофамилна жилищна сграда с площ - 141,550 кв.м. и РЗС - 268,74 кв.м. в гр. Банкя. Жената на изпълнителния директор на ИА "Борба с градушките" Николай Николов пък през 2010 година се е сдобила с дялове в дружествата "СОЛВЕ-АН" ООД, гр. София и "СИЛК" ООД, гр. София.
Бившият зам. кмет на Столична община Любомир Христов не е декларирал доходи в размер на 26784 лв. по трудово правоотношение по договори за управление и контрол, включително с членовете на управителни и контролни органи на предприятия. Иван Тотев, сега кмет на Пловдив, като областен управител на града не е декларирал данни за съпругата си - лизингово задължение за придобиване на нов л.а. "Хюндай Купе". Одиторите засичат разминавания и при десетки прокурори, съдии и следователи. /БГНЕС

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg