EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Видин - беден сега, бляскав преди!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Видин - беден сега, бляскав преди!

mail15:00 | 25.10.2012прегледи 1755 коментарикоментари 3


Видин попадна под прожекторите вчера, след като по най-новото и модерно съоръжение, свързващо българския и румънския бряг на р. Дунав се разходиха високопоставени политически фигури. Видин получава шанс за икономически тласък след изграждането на Дунав мост 2. Как е изглеждал в началото на ХХ в. най-бедният днес български град? Градът е имал съвременен европейски облик преди много години, а днес се опитва да догони времето.

Сега остава градът и хората му да покажат какво могат?  Място за оправдение вече няма, защото както се разбира мостът струва 300 млн.евро, а с него трябва да дойдат и много повече инвестиции и капитали. С други думи хората на града трябва да превърнат това уникално съоръжение в стандарт на живот и развитие.

снимки: http://retrobulgaria.com/vidin/vidinobsht.html
 


Тагове: Видин, град
 
Коментари
 
bili - 25-10-2012 г. 19:20:55

Кой неграмотник написа този репортаж ? Или цитирате отново изказванията на някой управляващ ? За Видин да пишат само познаващите градът !!!

Pepi - 25-10-2012 г. 23:30:01

Какво лошо написаха? Надяват се хората да се хванат в ръце. То е ясно, че неволята няма да дойде. Няма политици в тази работа. Трябва да се хванем на работа, да знаеш. От работа се печели, а от раздумки по кафетата се обеднява. още колко години трябва да минат, за да стане ясно? Ти какво искаш, да минат политиците и да раздадат по 5 лв на видинчани ли. Та това е присъщо за циганите. Не вярвам един истински българин да го пожелае. Гордия българин иска да работи. Друг е въпроса колко такива останаха

bili - 26-10-2012 г. 05:25:54

До Pepi: Вие кога за последно сте били във Видин? Какво знаете за градът и хората, останали там? И знаете ли кои и колко са останали? А как и с какво преживяват? Не са мързеливи видинлии, но едва ли този Дунав мост-2 ще ги направи по-богати.Престанете с тези шаблони комунистически "Хайде всички да се хванем на работа..."- отдавна не са актуални.А знаете ли колко видинлии мигрираха и емигрираха ? И този Дунав мост-2 не решава безработицата и мизерията на градът и жителите му.Бъдете здрав/а.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg