EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Веломаратон София-Лондон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Веломаратон София-Лондон

mail15:30 | 30.05.2012прегледи 501 коментарикоментари 0


На 2 Юни 2012 г. ще стартира инициатива за безопасно и споделено каране на колело –
Европейския веломаратон. Младен Белчев, ударен на пътя колоездач, който за малко не намира кончината си, организира Алтернативна олимпийска факелна щафета през Европа за безопасност на движението, както и за да вдъхнови повече хора да се качат на колело, да избират независим, евтин, здравословен и чист начин за пътуване. Тяхното пътешествие ще ги отведе през единайсет държави в Европа.
От началото на юни тази година до 25 юли 2012 г., Младен и дъщеря му Екатерина ще
преминат близо 4 000 км на велосипед от София до Олимпийския парк в Лондон. Те ще носят Алтернативен олимпийски факелен огън символизиращ пострадалите на пътя. Младен, който е заклет колоездач, обикновено преминава с колелото си десетки километри на ден. След злополуката, която го довежда до частична инвалидност, той се принуждава отново да се учи да кара. Екатерина, която управлява лондонската еко компания за почистване, Ultimately Eco, и е главен организатор на това начинание, споделя: „След злополуката мислехме, че дните на баща ми за колоездене са приключили. Когато се установи, че има вероятност да се възстанови достатъчно
и да се върне отново към колелото, аз реших да организирам това предизвикателство, за да дадем кураж и възможности на всички, които карат на две колела или търсят начини да се възползват от велосипеда.” Групата велосипедисти ще пътува през седем европейски столици и стотици градове и селища, в единайсет от които ще се организират поредица от събития и кампании в подкрепа на колоезденето и на безопасността по пътищата.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg