EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Велоалеи – новият хит в областните градове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Велоалеи – новият хит в областните градове

mail10:03 | 18.08.2015прегледи 2925 коментарикоментари 0


EconomyNews.bg
Новите велоалеи в Плевен се изграждат с активни темпове и най-вероятно те ще бъдат готови преди определения срок - края на настоящата година, съобщава пресцентърът на Общината. Строителните дейности се осъществяват от общинското дружество „Инжстрой” като част от мащабния проект на Община Плевен „Интегриран градски транспорт на Плевен” на стойност над 23 милиона лева, финансиран от ОП „Регионално развитие 2007 - 2013 г.”.
Новата велоалейна мрежа включва осем маршрута, които ще свързват всички части на града, включително и Индустриална зона, с вече съществуващата алея за велосипедисти, отвеждаща от централния площад до входа на парк „Кайлъка”. Общата им дължина е 9.5 километра.
Успоредно с изграждането на новите велоалеи се ремонтира и съпътстващата пътна настилка.

Протест в Перник
Колоездачи протестираха пред сградата на община Перник, като блокираха движението по бул. "Св. Св. Кирил и Методий" в продължение на един час, предаде БТА. Проявата се организира от местното общество "Колоездене Перник" с искане за изграждане на велоалея в града.
От три години правим почти всяка неделя походи по вътрешноградската магистрала на Перник само с едно искане - за велоалея, но никой не ни чува, коментира Владислав Стоилов, който е сред инициаторите на проявата. По думите му трасето е много удобно за оформяне на велоалея между центъра и най-големия пернишки квартал "Изток". Досега обаче са построени само 700 м от нея, които вече се рушат.
През 2014 г. е сключен договор за изграждане на велоалея от центъра на Перник до кв. "Изток" с дължина около 6 км. Проектът е на стойност 318 779,10 лв без ДДС. До началото на май са изпълнени строително-монтажни работи за 62 370,26 лв с ДДС в участък по вътрешноградската магистрала.
Протестите ще продължат всеки петък, докато има резултат,заявиха от общество "Колоездене Перник". "Искаме само една велоалея", недоволни са момичета и момчетата.
От местната управа обясняват забавянето на строителството с наложителни изменения в проекта.

Същевременно, екип на EconomyNews.bg видя и засне как изглежда нова велоалея в централната част на Враца.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg