EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ВАС отхвърли исканията на "Бромак”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ВАС отхвърли исканията на "Бромак”

mail06:05 | 31.03.2015прегледи 1079 коментарикоментари 0


Върховният административен съд не уважи искането на "Бромак" за съдебни отводи по делото за отнемане на лиценза на КТБ.Петчленният състав на ВАС остави без уважение исканията на жалбоподателя "Бромак" ЕООД за отвод на съдиите Георги Колев, Милка Панчева, Александър Еленков, Наталия Марчева и Росен Василев, като неоснователни. ВАС остави без уважение и особените искания на "Бромак" за спиране на производството по административното дело.
ВАС оставя без уважение особеното искане на жалбоподателя за назначаване на особен представител на КТБ като неоснователно. ВАС оставя без уважение и особеното искане на жалбоподателите Орлин Русев, "Бромак" и Вера Ахундова частните жалби срещу определение № 363/13.01.2015 г. по адм.дело № 14 782/2014 год. по описа на ВАС да бъдат разгледани в открито съдебно заседание, като неоснователно.
ВАС оставя без уважение и особеното искане на "Бромак" за прекратяване на производството по настоящето дело. Определението не подлежи на обжалване.
Адвокатите на основния акционер в Корпоративна търговска банка - фирма "Бромак" на Цветан Василев, поискаха отвод на съдията докладчик Росен Василев и на председателя на състава съдия Георги Колев като членове на съдебния състав, поискан бе и отвод на целия 5-членен състав на ВАС по делото за отнемане на лиценза на банката. Според "Бромак" липсва субективния и обективен критерии за безпристрастност на съда, съгласно трайната практика на Европейския съд по правата на човека в Страсбург. "Бромак" поискаха отвода на Георги Колев, защото според тях, той ще повлияе върху мнението на останалите четирима административни съдии при преценката за законността на отнемането на лиценза на КТБ. Самият Колев каза след това, че няма да си направи отвод и коментира като несериозен мотив, твърдението, че би могъл да повлияе за решаването на делото. /БГНЕС
 


Тагове: Бромак, ВАС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg