EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

В. Търново се представи в Москва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В. Търново се представи в Москва

mail10:40 | 17.09.2018прегледи 444 коментарикоментари 0


 

Велико Търново успешно представи туристическия си потенциал на Международното туристическо изложение "Отдъiх/Leisure" в руската столица Москва. На форума, провел се преди седмица, старата столица бе промотирана от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.

       Международно туристическо изложение "Отдъiх/Leisure" се провежда ежегодно от 1995 г.  в московския Централен изложбен комплекс „Експоцентър“ на площ от 15 000 кв.м. През 2017 г. в туристическата борса са участвали 850 руски и чуждестранни туристически компании, а тази година участниците са над 2000 от 44 страни.  През трите дни се провеждат 30 делови мероприятия – междуправителствени срещи, дискусионни панели, конференции и кръгли маси, посветени на туризма с участието на над 180 докладчици.

       В рамките на "Отдъiх/Leisure" 2018 Велико Търново бе представено на българския щанд на Министерството на туризма и се включи в кръглата маса за международното сътрудничество на малките туристически градове. Старата столица, заедно с Приморско и Чепеларе, разказа за опита си в популяризиране на българските градове и туристическия им ресурс.

       Презентацията на Велико Търново, като най-добрата целогодишна дестинация за културен туризъм в България пред препълнената зала направи  управителя на Общинската туристическа агенция Борислав Йорданов. В последвалата среща с 25 руски туроператори бяха обсъдени конкретни оферти за целогодишно включване на болярския град в маршрутите на руските туристи в България. Договорени са и партньорства с Министерството на туризма на Тверска област и със Съюза на туроператорите от Тверка област, които ще работят съвместно за развитие на двустранните отношения в областта на туризма между Велико Търново и побратимения руски град Твер.  


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg