EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

В България няма заразени краставици

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В България няма заразени краставици

mail09:10 | 28.05.2011прегледи 857 коментарикоментари 1


В България няма разпространение на заразените с ешерихия коли партиди краставици от Испания, съобщиха от Българската агенция по безопасност за храните. Във връзка със съмненията за заразени с бактерията пресни зеленчуци в Германия са получени две предупредителни нотификации по системата RASFF (Система за бързо оповестяване за опасни храни и фуражи). Нотификациите са относно наличие на ентерохеморагична ешерихия коли в краставици конвенционално производство и краставици биопроизводство с произход Испания. Предупредителната нотификация е по-ниската степен на опасност, чрез която страните - членки трябва да вземат превантивни мерки.
Българска агенция по безопасност на храните е предприела следните действия:
1. Взимане на проби от борси и тържища, на които се предлагат пресни зеленчуци и плодове с произход Европейски съюз. Пробите са за наличие на микроорганизми и ще бъдат оповестени до 72 часа.
2. Изпратено е уведомително писмо до всички директори на Областни дирекции по безопасност на храните да извършат масирани проверки за наличие на партиди краставици с произход Испания, като ако бъдат открити такива, те ще бъдат възбранявани, изследвани и след излизане на резултатите ще бъдат освобождавани за реализация.


 


 
Коментари
 
Комаров - 30-05-2011 г. 16:40:05

Някой може ли да обясни вероятния произход на заразата и какво е заразено - повърхността или и вътрешността? Никой не дава такава информация.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg